Di.29-03: Taal en rekenen voor volwassenen in de bibliotheek van Gouda

In de bibliotheek van Gouda start Prago dinsdag 29 maart met lessen lezen, schrijven en rekenen voor volwassenen. Inschrijven is nog mogelijk. De lessen zijn speciaal voor volwassen inwoners van de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Zuidplas, die niet of weinig kunnen lezen, schrijven of rekenen, en die niet inburgeringsplichtig zijn. Cursisten zijn bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een leerachterstand en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Praktische vaardigheden
De cursisten krijgen elke dinsdagavond en/of donderdagmiddag les in de bibliotheek aan Klein Amerika. De nadruk ligt op praktische vaardigheden, zoals de krant lezen, een formulier invullen, een mail schrijven en versturen en rekenen met geld. Elke cursist leert op zijn eigen niveau en zijn eigen tempo, met hulp van een bevoegd docent van Prago en een of meer cursistbegeleiders.

Open les
Prago start met twee gratis open lessen voor belangstellenden. De open lessen zijn op dinsdag 29 maart van 19.00 tot 21.00 uur en donderdag 31 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Later starten is ook mogelijk, instromen kan op elk moment. Voor meer informatie en aanmelden: coördinator Martin Damen, 06 31 24 92 66 of martin.damen@prago.nl. Meer over Prago op prago.nl.

Advertisements