Di.29-03: Goudse Vrijmetselaars een gratis cursus Vrijmetselarij

Voor de derde en allerlaatste maal organiseren de Goudse Vrijmetselaars een gratis cursus Vrijmetselarij in één avond. Maak daarom gebruik van deze laatste kans op dinsdag 29 maart 2016

In de cursus worden het heden en verleden van de vrijmetselarij, het gedachtegoed en de werkwijze behandeld. Er is na de cursus ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en gedachtewisseling met de aanwezige vrijmetselaars. Het gebouw kan geheel worden bezichtigd.
In het Goudse logegebouw – een plaatselijke afdeling van vrijmetselaars heet loge – komen een mannenloge, een gemengde loge en een vrouwenloge bijeen. Voor iedereen wat wils, dus.
De mannenloge ‘De Waare Broedertrouw’ (sinds 1801) organiseert de cursus. De gemengde loge ‘Pythagoras’ en de vrouwenloge De Waterspiegel zijn ook vertegenwoordigd.
De vrijmetselarij biedt een methode om, in samenspel met anderen, te komen tot persoonlijke zingeving en ethische plaatsbepaling. Door het gebruik van symbolen en rituelen, tekent zich voor de bewust levende mens een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling af.
De vrijmetselaar ziet zichzelf symbolisch als ruwe steen die bewerkt moet worden om een plek in de samenleving als te voltooien bouwwerk te kunnen innemen.
De vrijmetselarij is géén geloof, maar biedt onderdak aan gelovigen van alle gezindten en niet-gelovigen die bereid en zijn om zonder dogma’s en overreding met elkaar in gesprek te treden.
De cursus is nadrukkelijk bedoeld om de aanwezigen een kijkje in de keuken van de vrijmetselarij te bieden. Dit is geheel vrijblijvend. De eerste doelstelling is zeker niet ledenwerving.

Locatie: Logegebouw, Nicolaas Beetsstraat 2, 2802 NA Gouda
Datum: dinsdag 29 maart 2016
Aanvang: 20.00 uur
Toegang gratis.

Advertisements