Di.23-09: Lezing 'Paddenstoelen in het Goudse Groen'

Op dinsdag 23 september om 20.00 uur organiseert Cyclus voor de gemeente Gouda een lezing over paddenstoelen in het Goudse groen. De lezing vindt plaats in informatiecentrum ‘Heempad’ aan de Bloemendaalseweg en is gratis toegankelijk.

De lezing wordt verzorgd door André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus. Tijdens de dialezing komen diverse aspecten van paddenstoelen aan bod. Welke functie hebben paddenstoelen in de natuur? Wat is het verschil tussen de verschillende soorten, zoals plaatjes-, buisjes- en stuifzwammen? Welke soorten komen we in het Goudse groen tegen? Welke Goudse groengebieden zijn rijk aan paddestoelen? Welke beheermaatregelen kunnen we uitvoeren om een rijke paddestoelenwereld te creëren in groengebieden en eigen tuin? Aan de hand van dia’s worden de verschillende paddenstoelen belicht.

De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. De deur van informatiecentrum Heempad is om 19.45 uur open. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met André van Kleinwee van Cyclus, telefoonnummer 0182-547500.

Advertisements