Di. 22-11: SP organiseert openbare avond over Masterplan Armoede en schulden

Op dinsdag 22 nov a.s. vanaf 20.15 uur organiseert de SP Gouda een informatieavond in De Veste over het SP Masterplan Armoede en schulden – leven zonder geldzorgen. Inloop vanaf 19.45 uur.

Onder de kabinetten-Rutte is de tweedeling in Nederland enorm toegenomen – ook in Gouda. 421.000 kinderen groeien op in Armoede in ons land. Bijna 1,5 miljoen Nederlanders (bijna 10% van ons land) hebben te weinig inkomen om een goede woning te betalen en gezond voedsel en kleding te kopen. Eind 2015 becijferde onafhankelijk beleids- en marktonderzoeksbureau  Panteia dat bijna 1 op de 5 huishoudens in Nederland te maken heeft met risicovolle en problematische schulden. 1.377 000 miljoen huishoudens heeft onzichtbare schulden, dat wil zeggen schulden die niet bekend zijn bij de officiële schuldhulporganisaties.

Daarom heeft de SP een Masterplan Armoede en schulden gelanceerd. Sadet Karabulut (SP Tweede Kamerlid) komt daarover een presentatie geven op 22 nov in Gouda. Na haar presentatie zal de lokale SP Gouda toelichten welke top 5 aan prioriteiten de gemeenteraadsleden van de SP willen aanpakken. Dit zal de inbreng zijn van de SP voor het nog op te stellen nieuwe Armoedebeleid in Gouda. Iedereen is van harte welkom om mee te praten.

Advertisements