Di.21-10: Video workshops voor kinderen in de bieb

In samenwerking met Cinekid worden op 21 en 23 oktober a.s. in het kader van de Chocoladefabriek pakt uit: oktober kinderboekenmaand speciale workshops voor kinderen gehouden in en rond de Mediawerkplaats van de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek.

Sjef de Supersjef
Op 21 oktober staat Sjef de Supersjef in zijn keuken. Tijdens deze workshop wordt klassiek animeren gecombineerd met green screen techniek. Hierdoor kunnen kinderen in de keuken van Sjef allerlei grappige kookfilmpjes maken.

De workshops zijn om 13:00 uur en 15:30 uur en duren ca. anderhalf uur. Sjef de Supersjef is bedoeld voor kinderen van 3 jaar en ouder. De workshop ReuzeMiniMediaLab is voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname aan een workshop kost € 10,-. Een kaartje koop je in de Stadsbibliotheek of via www.bibliotheekgouda.nl, maar wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Advertisements

Mediawerkplaats
Deze unieke werkruimte is uitgerust met mobiele camera’s en een regieset voor het opnemen en regisseren van videoproducties. Ook bevat de ruimte een green screen, waarmee je je eigen achtergrond kunt maken. Op de twee iMacs in de ruimte kun je de gemaakte opnames direct bewerken. De software is gericht op elk kennisniveau, zo krijgt iedereen de kans te leren omgaan met deze digitale media. De ruimte is te boeken op afspraak of voor verhuur. Informeer naar de mogelijkheden: mediawerkplaats@gouda.org.