Di.19-05: Voorlichtingsavond psychose

Op dinsdag 19 mei vindt in Gouda een voorlichtingsavond over psychose plaats. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel herkend wordt en behandeld. Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt, geeft dat veel vragen, onzekerheden en machteloosheid. Vroege herkenning van de symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen of uitstellen en de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een psychose te hebben en hoe hij/zij het herstel vormgeeft. Een deskundige vertelt over psychose in het algemeen en geeft aan welk hulpaanbod er is. Ook geeft de deskundige omgangsadviezen aan de mensen in de directe omgeving. De aanwezigen kunnen vragen stellen.

Advertisements

Praktische informatie
Datum: dinsdag 19 mei
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda
Organisatie: Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Vragen zijn welkom via preventie@ggzmiddenholland.nl of 0182 56 36 56 (maandag) en 0182 56 37 28 (dinsdag, woensdag).

Ook deelnemen aan andere voorlichtingsavonden of cursussen? Kijk op www.rivierduinen.nl/agenda.