Di. 18-9: Voorlichtingsavond over rouw in Gouda

detail of a mourning sculpture on a cemetery

Gouda – Op dinsdag 18 september is er in Gouda een gratis voorlichtingsavond over rouw. U bent van harte welkom aan de Ridder van Catsweg 300 in Gouda. De bijeenkomst start om 19.30 uur en aanmelden is niet nodig.

Rouw is een emotionele reactie als gevolg van een verlies, in het bijzonder het verlies van een naaste. Iedereen krijgt vroeg of laat in het leven te maken met rouw. Dat doet iedereen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven. Normaal gesproken zal de intensiteit van de reactie in de loop van de tijd afnemen, de rouw kan echter zo heftig zijn, dat de levenslust verloren gaat.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om te rouwen en hoe hij of zij het herstel vorm geeft. Een professional vertelt over het onderwerp in het algemeen en geeft aan welk hulpaanbod er is. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen.

Advertisements

Voor meer informatie: mail naar preventie.gouda@rivierduinen.nl. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland. Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

18-09-2018 10:36