Di. 18-9: HCC SeniorenAcademie over DigiD en Mijn Overheid

Gouda – HCC SeniorenAcademie locatie Gouda organiseert een bijeenkomst over DigiD en Mijn Overheid, op dinsdag 18 september van 10.00 tot 12.00 uur (zaal open 9.30 uur). De bijeenkomst vindt plaats in De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda.

Van 10.00 tot 11.00 uur is er een presentatie met als onderwerp: DgiD/Mijn Overheid. Wat is DigiD? (uitspraak DieGieDee). Moet je je rijbewijs verlengen? Of wil je een paspoort of ID-kaart aanvragen? Heb je een geboortebewijs nodig of wil je een parkeervergunning of een uitkering aanvragen? Voor allerlei zaken moest je vroeger naar een kantoor van de overheid, waar om een identiteitsbewijs werd gevraagd, om te bewijzen dat je bent die je zegt te zijn.

Waar kan / moet je het voor gebruiken? Niet alleen bij de landelijke overheid, maar ook andere (semi-) overheidsinstellingen, zoals:
– gemeente (paspoort, ID-kaart, rijbewijs, parkeervergunning)
– belastingdienst (belastingen en toeslagen)
– politie (aangifte)
– zorgverzekeraars (premie, declaratie) etc.

Advertisements

De lijst wordt steeds langer en allerlei landelijke organisaties zoals het Kadaster en de Pensioenfondsen zijn inmiddels ook aangesloten. De voordelen zijn duidelijk. De betreffende instantie weet wie je bent en kan je digitaal verder helpen, zonder dat je privacy in gevaar komt, of dat iemand anders zich voor je uitgeeft. Het is nog niet verplicht, maar inmiddels gebruiken meer dan 11 miljoen mensen DigiD en het zal de komende jaren steeds lastiger worden om zaken niet digitaal te regelen.

Zoals gebruikelijk is de presentatie afgestemd op de minder ervaren computergebruiker. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 9.30 uur. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts 5 euro.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

18-09-2018 10:47