Di.18-11: Maak Werk – bijeenkomst voor vrouwen van 50+

Voor veel 50plus vrouwen breekt een nieuwe fase in hun leven aan. Bijvoorbeeld omdat de kinderen de deur uit zijn of omdat hun partner werkloos is geworden. Velen willen (weer) buitenshuis gaan werken. Maar hoe pak je dat goed aan? Wat doe je als je steeds maar wordt afgewezen? 50plus Vrouwen die al een paar jaar geen betaald werk meer hebben verricht, kunnen wel een zetje in de rug gebruiken.

Ze zijn uitgenodigd voor de Maak Werk – bijeenkomst op dinsdagochtend 18 november in het Huis van de Stad in Gouda. Deze bijeenkomst wordt de vrouwen gratis aangeboden door het Werkgeversservicepunt Midden Holland in samenwerking met twee landelijke seniorenorganisaties.
De stap naar betaald werk is niet voor iedere 50plus vrouw makkelijk te zetten, zeker niet op dit moment van grote werkloosheid. Sommigen twijfelen over hun kansen: ‘Wie wil mij nu nog hebben?’ Bovendien vragen veel van deze vrouwen zich af wát ze met hun verouderde opleiding en ervaring nog kunnen op de arbeidsmarkt. Voor deze en andere vragen is de Maak Werk – bijeenkomst bedoeld. De bijeenkomst is geen banenmarkt, maar biedt 50plus vrouwen informatie en advies om hun zoektocht naar werk kansrijker te maken. Ze worden tevens aangesproken op het zichtbaar maken van hun talenten en buiten de gebaande paden te gaan zoeken.
Verschillende organisaties en instellingen zijn aanwezig voor advies en informatie. Zij geven korte workshops over hoe werkgevers aankijken tegen 50+ vrouwen en hoe jezelf te presenteren, maar ook over het gebruik van de computer, sociale media, vrijwilligerswerk, het starten van een eigen bedrijf of over doorleren. De bezoekers krijgen bovendien een gratis kleur- en stijladvies, want je moet wel werk maken van jezelf.

Op de Maak Werk – bijeenkomst is ook de ontmoeting tussen de 50+ vrouwen belangrijk, je kunt namelijk veel van elkaar leren en inspiratie opdoen. Het belooft een interessante, levendige ochtend te worden.

Advertisements

Na afloop zal Rogier Tetteroo (wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Gouda) de vrouwen oproepen om hun talenten te benutten, want levenservaring loont op de arbeidsmarkt.
vrouwen te kennen dat ze direct de volgende dag nieuwe stappen gingen zetten.

Maak ook werk van uw zelf en kom naar de Maak Werk – bijeenkomst op 18 november van 10.00 tot 13.00 uur in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda. Van 9.30 – 10.00 uur is de ontvangst met koffie en thee. De toegang is gratis.