Di. 17-4: HCC SeniorenAcademie: Digitaal lezen

Senior Couple Using Digital Tablet At Home

Gouda – HCC SeniorenAcademie locatie Gouda houdt een lezing over Digitaal lezen. Van 10.00 tot 12.00 uur (zaal open 9.30 uur) in De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda.

Er wordt steeds meer digitaal gelezen. Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde Nederlander al dagelijks meer dan anderhalf uur gebruik maakt van internet, waarbij 75 procent van de tijd bestaat uit lezen. We lezen dan niet alleen mails, tweets en WhatsApp-berichten, maar volgen ook het nieuws en zoeken informatie op.

Daarnaast wordt het lezen van digitale kranten, tijdschriften en boeken steeds populairder. Tevens zien we een verschuiving in gebruik van het digitale medium. Meer en meer lezen we van tablet, smartphone en e-reader ten koste van het pc-scherm.

Advertisements

Uiteraard springen uitgeverijen, bibliotheken, fabrikanten van apparatuur en softwareontwikkelaars in op deze zich verschuivende markt. Zo groeit het aandeel voor digitale leesdiensten gestaag met allerlei abonnementsvormen, uitbreidingen naar bijvoorbeeld luisterboeken (Storytel) of de Vakantiebieb.

Maar niet alle combinaties leiden tot een aangename leeservaring, zeker niet voor eenieder die maar moeilijk afscheid kan nemen van het lezen op papier. Reden om een aantal mogelijkheden voor een prettig digitaal lezen eens op een rijtje te zetten. De focus ligt in deze lezing vooral op het gebruik van de tablet en e-reader.

Als gebruikelijk is de presentatie afgestemd op de minder ervaren computergebruiker. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij 5 euro.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

17-04-2018 19:35