Di.16-12: Wereldcafé over vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden

Op 16 december aanstaande organiseert Gouda Wereldwijd i.s.m. Fair Trade Gouda een Wereldcafé over vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden, met name door jongeren.

• In Gouda Studio’s aan de Oosthaven 12
• van 20.00 – 22.00 (inloop vanaf 19.30)

Tijdens dit Wereldcafé zal een debat en informatieverstrekking zijn over vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden, met name door jongeren.
Het debat zal gaan over de zin, illusie en desillusies van tijdelijk werk in ontwikkelingsprojecten en bij instellingen in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Voor wie doen we het? Wat zijn de onvergetelijke ervaringen en herinneringen waarmee we terugkomen? Wat doen we ermee? En wat hebben we daar achtergelaten? Is het werk dat door bedrijven wordt aangeboden niet vooral gericht op winst en minder op ……. Ja wat?

Advertisements

We hebben verschillende organisaties benaderd om met jongeren in Gouda in gesprek te gaan en te vertellen over het hoe, wat en waarom van vrijwilligerswerk in het buitenland.
Er is ook de gelegenheid voor jongeren om over hun ervaring te vertellen. Zij krijgen een plek aan tafel om mee te praten met vertegenwoordigers van de organisaties.
Tijdens de avond kan men ook voor één minuut de zeepkist beklimmen en haar of zijn mededeling, idee of wat dan ook de zaal in slingeren.
Verder is er livemuziek en alles wat je van een café mag verwachten.

Het programma is nog in ontwikkeling maar we verwachten vertegenwoordigers van SIW, Project-Abroad, Better Care en ToGetThere.