Di.16-09: Voorlichtingsavond over ‘Psychiatrie in de familie’

Op dinsdag 16 september van 19:30 tot 21:30 uur vindt een voorlichtingsvond over ‘Psychiatrie in de familie’ plaats in de Veste (Ridder van Catsweg 300) in Gouda. Iedereen die meer wil weten over dit onderwerp is van harte welkom: mensen met psychiatrische problematiek, partners en familie, hulpverleners en ander geïnteresseerden. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De organisatie is in handen van Rivierduinen GGZ Midden-Holland en zes andere organisaties.

Tijdens de voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige mantelzorger haar persoonlijk verhaal. Hoe is het om in het dagelijkse leven moeder te zijn van een kind met psychiatrische problematiek. Daarna spreekt mevrouw R. Boere, psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ Midden Holland en begeleider van de cursus “Familieleden van mensen met een psychiatrische stoornis”. Zij geeft informatie over wat het betekent als iemand in de familie een psychiatrische aandoening heeft, hoe dit het eigen leven beïnvloedt, wat de mantelzorger zelf kan doen en goed voor zichzelf kan blijven zorgen. Er is na de pauze ruimte voor discussie en het stellen van vragen.

Meer informatie over de informatiebijeenkomst is verkrijgbaar bij de afdeling Preventie van GGZ Midden-Holland via preventie@ggzmiddenholland.nl of 0182 563 600.

Advertisements