Di. 13-3: Voorlichtingsavond over PTSS

Gouda – Op dinsdag 13 maart vindt in Gouda een voorlichtingsavond over de posttraumatische stressstoornis (PTSS) plaats. De bijeenkomst is gratis en start om 19.30 uur in de Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. Aanmelden is niet nodig.

Veel mensen maken tijdens hun leven een schokkende gebeurtenis mee, waarna ze kortdurend posttraumatische stressklachten hebben; dit is een gebruikelijke reactie. De meeste mensen kunnen een schokkende gebeurtenis goed verwerken met steun van de omgeving, maar 10% van hen ontwikkelt een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook kinderen en jongeren kunnen PTSS ontwikkelen. De symptomen van PTSS zijn herbeleving (nachtmerries of flashbacks), vermijding van herinneringen of emotionele uitschakeling hiervan, ernstige prikkelbaarheid en slaapstoornissen, extreme spanning als gevolg van bepaalde prikkels, irritatie en hevige schrikreacties. Er zijn diverse behandelingen mogelijk.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om PTSS te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Advertisements

Voor meer informatie kunt u mailen naar preventie.gouda@rivierduinen.nl.
De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl