Di.10-02: Fotocursus Bewust Fotograferen

Tijdens je vakanties dit jaar bijzondere foto’s maken? Meer willen weten over de mogelijkheden van je fototoestel? Fotograaf Rob IJsselstein start op dinsdag 10 februari weer met een nieuwe cursus Bewust Fotograferen. Deze succesvolle cursus wordt gegeven voor mensen, die iets meer met hun fototoestel willen dan alleen op de sluiterknop drukken. Als je altijd foto’s maakt met de programmaknop op automatisch of de P-stand, maar af en toe foto’s van anderen ziet, en je je afvraagt hoe de fotograaf dat doet, of als je meer creativiteit in je foto’s wilt leggen, is deze cursus nuttig voor je.

Via vijf bijeenkomsten worden 7 creatieve keuzes behandeld, die je kunt maken als je een foto neemt. Creatieve keuzes, die je vertaalt naar keuzes in sluitertijden en diafragma’s, eventueel in combinatie met instelling van lichtgevoeligheid (ISO). Door het te doen, en tijdens de uitleg leer je veel over de knoppen op je toestel. Je leert ook om je eigen foto’s en die van anderen te analyseren. Zo ontdek je hoe je je eigen vaardigheden kunt vergroten. Het maakt niet uit wat voor camera je hebt, zo lang als de sluitertijd en het diafragma ingesteld kunnen worden.

De locatie is Doornenburg 62, Alphen aan den Rijn. We starten elke avond (eenmaal in de twee weken) om 8 uur, en zijn ongeveer twee uur bezig. De kosten bedragen €87,50. Dat is inclusief koffie en thee met iets lekkers. Meer informatie is te vinden op de website www.fotosvanrob.nl. Opgeven via een email naar rob@fotosvanrob.nl of telefonisch op 06-18521619.

Advertisements