Di.06-01: Sprookjesachtig ballet in de schouwburg met "De Notenkraker"

De Notenkraker, een jaarlijks terugkerend ballet vol grandioze dansers, sprookjesachtige muziek, honderden kostuums en prachtige decors. Een ballet met spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’. Laat je meevoeren, tijdens een koude winternacht, door de combinatie van dans en muziek die je het gevoel geeft dat je zelf in een droomwereld bent beland. Het ballet van de Staatsopera van Tatarstan voert het ballet uit op dinsdag 6 januari in De Goudse Schouwburg te Gouda. Voor kaarten kijk op www.goudseschouwburg.nl of bel 0182-513750.

Het verhaal van De Notenkraker
Het is kerstavond bij de Familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een Notenkraker. Als ze ’s avonds in slaap valt, droomt ze dat de Notenkraker verandert in een knappe prins die haar meeneemt op een reis door een sprookjeswereld. De Notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse Muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk, maar voordat zij lang en gelukkig kunnen leven, moeten zij eerst nog vorst en kou trotseren. Dan wordt Clara wakker. Ze rent snel naar haar pop om te kijken of haar droom misschien wel werkelijkheid is geworden.

Deze balletvoorstelling werd gemaakt door de legendarische choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov. Top solisten dansen op de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski wat deze voorstelling tot een waar sprookje maakt. De balletten van Tatarstan zijn in heel Europa bekend om hun perfecte, vaak traditionele uitvoeringen. De twee andere balletvoorstellingen die zij dit jaar presenteren zijn: Het Zwanenmeer en Giselle.

Advertisements