Di. 04-06: Loan Son over verlangen Boudewijn Büch

Op 4 juni aanstaande staat DingsDag in het teken van ‘Verlangen’. Stichting DeGoudseSchool organiseert op die avond van 19.30 tot 22.00 uur in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 te Gouda een boekbespreking over poeziëbundels van Boudewijn Buch.

Loan Son, die jarenlang de muze was van Boudewijn Buch, vertelt over de verlangens die Boudewijn had, maar die niet werden ingevuld. Wat dat met hem deed en tot welke hoogtes dat hem dreef. Aan de hand van nooit eerder getoonde poeziëbundels en volledig, handgeschreven eigen werk, alsmede eerste drukken van bekende en minder bekende poeziëbundels vertelt Loan Son wat Boudewijn Büch maakte wie hij was, hoe hij dacht en waar hij naar verlangde. Hij typeerde Loan Son in die tijd als ‘hoekig, zacht, afstandelijk en onbereikbaar’.

Dit kan prachtig geïllustreerd worden aan de hand van één van de dichtbundels, die getoond wordt op 4 juni aanstaande. Door haar onbereikbaarheid voor hem werd zij zijn thema ‘ Verlangen’. Deze afstand verheerlijkte hij, omdat die afstand bij hem het verlangen vergrootte en dat zette hem aan tot dichten. De onbereikbare liefde was dus zijn inspiratiebron. Het begon allemaal toen zij op 16-jarige leeftijd in de trein zat van Amsterdam, via Haarlem naar Leiden met het beroemdste werk over verlangen van Goethe “Die Leiden des jungen Werther”. Het boek dat gaat over een onbereikbare liefde, dat uiteindelijk in Duitsland heeft geleid tot een golf van zelfmoorden.

Advertisements

Het toeval wilde dat ze met dit boek in de trein tegenover Boudewijn Büch zat, die zichzelf een volleerd Goethe-expert noemde en dus op zoek was naar een ‘muze’ om te kunnen dichten. Toegang voor deze avond bedraagt 10,00 euro, koffie en/of thee zijn inbegrepen. Organisator is Stichting DeGoudseSchool, een platform waar wordt nagedacht over organisatievraagstukken van vandaag. Voor meer informatie: www.degoudseschool.nl. Aanmelden kan via teun@hardjono.nl.

Meer informatie:
Stg. DeGoudseSchool, Teun Hardjono, voorzitter Stg. DeGoudseSchool, teun@hardjono.nl 06 53315001

04-06-2019 09:00