Demissionair minister Hugo de Jonge op bezoek bij Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Vanochtend was demissionair minister van volksgezondheid Hugo de Jonge te gast bij het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda. Daar sprak hij met medewerkers over de capaciteiten over de zorg en het corona virus. ”Zo’n 90% van de coronapatiënten in de ziekenhuizen in Nederland is niet gevaccineerd” schrijft de Jonge op sociale media. 

De minster sprak met mensen van het GHZ over wat de aanhoudende druk op de zorg voor hen in Gouda betekent. ”Iedereen die twijfels over vaccinatie zou ik dat gesprek gunnen’ vertelt de Jonge. Het gaat bijvoorbeeld om patiënten die covid ontkennen en spijtoptanten die met ernstige coronaklachten op de ic liggen.

De artsen en verpleegkundigen gaven de minister een inkijkje in hoe dat voor hen is geweest. Ook deelden ze hun zorgen over de opnames van coronapatiënten die (nog) niet of deels gevaccineerd zijn. En de druk op de verpleegafdelingen door alle operaties en behandelingen die ingehaald moeten worden: ‘De minister nam echt de tijd om te luisteren en om met ons te sparren, erg leuk dat hij langskwam op onze afdeling.’

Advertisements