De Wijksportclub Korte Akkeren genomineerd voor amateurproject van het jaar 2014

Het project de Wijksportclub Korte Akkeren is een initiatief van voetbalvereniging ONA. De Wijksportclub biedt sport- en beweegactiviteiten voor senioren waarbij gezelligheid voorop staat. Eind november 2013 is de Wijksportclub Korte Akkeren gestart en precies een jaar later is het niet alleen genomineerd voor amateurproject van het jaar 2014, maar is het ook een voorbeeld voor efficiënt overdaggebruik van een sportaccommodatie.

Stichting Meer dan Voetbal Awards
Stichting Meer dan Voetbal is opgericht door de KNVB. Ieder voetbalseizoen reiken zij de ‘Meer dan Voetbal Awards’ uit aan de beste, meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van ‘maatschappelijk voetbal’. Uit meer dan 40 inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft een vakjury 12 genomineerden gekozen. De Wijksportclub Korte Akkeren is genomineerd in de categorie amateurproject van het jaar. De winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt.
De ‘Meer dan Voetbal Awards’ worden voor de vierde keer georganiseerd. De categorieën zijn verdeeld in: profclub van het jaar, profproject van het jaar, amateurclub van het jaar en amateurproject van het jaar. Genomineerde clubs voor 2014 zijn onder ander Ajax, Feyenoord en PSV. In 2013 wonnen HVV Laakkwartier, MVV Maastricht, Feyenoord Rotterdam en TPP Rotterdam een award.

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) zet zich in voor een vitale samenleving. Het is een onafhankelijk kennisinstituut dat de maatschappelijke waarde van sport en bewegen promoot. Het NISB ziet dat sportverenigingen op zoek gaan naar mogelijkheden om hun verenigingen sterk te houden en sterker te maken. Een van de mogelijkheden is efficiënter gebruik van de accommodatie overdag. In Nederland worden sportaccommodaties overdag namelijk niet of nauwelijks gebruikt. Heel veel sportkantines zijn dus leeg overdag. Door diverse maatschappelijke ontwikkelingen blijkt behoefte aan goedkope ruimten voor activiteiten overdag. Voetbalvereniging ONA speelt hierop in door de sport- en beweegactiviteiten van de Wijksportclub Korte Akkeren overdag op en rondom haar accommodatie te organiseren. Ten eerste zet de vereniging zich in de voor de wijk en ten tweede benut ze de daluren van de kantine. Het NISB vindt de Wijksportclub Korte Akkeren daarom een voorbeeld van efficiënt overdaggebruik van een sportaccommodatie.