De Kinderloop op 21 juni: een feestje voor het goede doel

“Ik vind het belangrijk dat mensen met kanker worden geholpen!” “Je bent gezond bezig terwijl je een heel goed doel steunt. Handig toch?” Dat vinden Jana (9) en Sofie (11), twee deelnemers aan de KinderLoop op 21 juni in Gouda.

De KinderLoop is onderdeel van de SamenLoop voor Hoop Groene Hart op 21 en 22 juni 2019. Dit is een evenement waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Deelnemen kan vanaf vier jaar en kost drie euro. Kinderen krijgen een mooi T-shirt en na afloop van de loop een medaille.

De KinderLoop is op 21 juni en wordt voorafgegaan door een swingende warming-up door SPORT.GOUDA. Na het startsignaal door een van de leden van het Goudse Kindercollege lopen de kinderen 24 minuten op een parcours door speeltuin De Sluis en langs de Gouwe. Dat doen ze samen met SAM, de mascotte van de SamenLoop voor Hoop. De loop duurt 24 minuten omdat dit getal symbool staat voor het feit dat mensen die kanker hebben dag en nacht geconfronteerd worden met hun ziekte. En niet alleen zijzelf, maar ook de mensen om hen heen.

Advertisements

Programma op 21 en 22 juni
Tijdens de SamenLoop voor Hoop Groene Hart zijn er allerlei activiteiten, ook specifiek voor kinderen. Er zijn drie podia met optredens door artiesten uit de regio. Bijvoorbeeld door Goudse scholieren die hebben meegedaan aan Cool Talent. Je kunt een wensboom of dromenvanger maken of meedoen aan workshops van de Legowinkel uit Gouda. Er is een springkussen en natuurlijk kun je ook op de speeltoestellen van de speeltuin zelf. Er is een activiteit met robots, je kunt zitten op een politiemotor en nog veel meer. Ook in de kramen van de deelnemende teams is van alles te doen of te zien. Verder kun je eten en drinken kopen. Ook als je niet meedoet aan de KinderLoop, is het dus leuk om een kijkje te nemen op het Sluiseiland aan het Ankerpad 2 in Gouda!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

20-05-2019 11:34