De hele zomervakantie zwemles ‘Door Ouder aan Kind’

Maandag t/m vrijdag mogelijkheid tot oefenen in het Groenhovenbad

Deze zomervakantie biedt SPORT•GOUDA in het Groenhovenbad de mogelijkheid aan (groot)ouders en verzorgers om met hun (klein)kind te oefenen voor zwemdiploma A, B of C. Deze manier van lesgeven wordt zwemles ‘Door Ouder aan Kind’ genoemd. De lessen vinden de komende weken iedere maandag tot en met vrijdag van 10:00-11:00 uur plaats, dus voor iedereen is er wel een geschikt moment te vinden.

Zwemstuurkaarten en advies
De zwemles ‘Door Ouder aan Kind’ maakt gebruik van zwemstuurkaarten die ook tijdens de reguliere zwemles van SPORT•GOUDA gebruikt worden. Daarnaast staan de zweminstructeurs van het Groenhovenbad klaar om advies te geven bij het oefenen en aanleren van de zwemslagen. Het voordeel van het volgen van deze zwemles tijdens de zomervakantie is dat de kinderen sneller gewend en vertrouwd raken met het water en het zwembad. Door veel te herhalen worden de zwemvaardigheden beter en vallen kinderen minder snel terug na een lange zomervakantie.

Onderdelen
Het zwemtraject bestaat uit meerdere onderdelen die het kind voor de zwemdiploma’s allemaal moet beheersen, waaronder watergewenning zoals bellen blazen, onder water kijken, van de kant af springen en drijven op buik en rug (in ondiep en diep water).
Maar ook borstcrawl, rugcrawl en onder water zwemmen, afhankelijk van het niveau van het kind. Ook voor zwemdiploma B en C zijn de onderdelen in de zwemles ‘Door Ouder aan Kind’ opgenomen, zoals oefeningen voor koprol, hoekduik en de Help-houding.

Voor wie?
Alle kinderen die willen oefenen voor hun A, B of C diploma kunnen samen met hun ouder meedoen aan de zwemles ‘Door Ouder aan Kind’. Dit geldt ook voor kinderen die elders zwemles volgen of nog op de wachtlijst staan. Ook (groot)ouders of verzorgers die hun kind zelf zwemles willen geven of extra willen oefenen kunnen aansluiten. De lessen zijn ook geschikt voor kinderen van het Speciaal Onderwijs.

Algemene informatie zwemles ‘Door Ouder aan Kind’ zomervakantie 2019
Wanneer: 22 juli t/m 30 augustus 2019
Tijden: Maandag t/m vrijdag van 10:00-11:00 uur.

Kosten: Losse les 1 ouder en 1 kind € 10,15
Extra Kind of Ouder € 3,35
5 badenkaart (3 maanden geldig) € 43,15

Gratis deelname aan recreatief zwemmen Ouder en Kind vanaf 11:00 uur (aansluitend aan de Zwemles ‘Door Ouder aan Kind’). Inschrijven of aanmelden is niet nodig.

Na de zomervakantie worden de zwemlessen ‘Door Ouder aan Kind’ vervolgd op zondag van 9:00-10:00 uur.

26-07-2019 16:10