De Goudse verlengt contract Goudse Weekendschool tot en met 2024

Kinderen van de weekendschool op bezoek bij De Goudse Verzekeringen.

Gouda – De Goudse verzekeringen heeft haar samenwerkingscontract met de Goudse Weekendschool tot en met 2024 verlengd. Het verzekeringsbedrijf ondersteunt de school al sinds 2012, samen met andere partners en fondsen.

De Goudse Weekendschool verzorgt 30 zondagen per jaar gratis lessen voor ruim 80 kinderen uit alle wijken van Gouda. De lessen gaan over onderwerpen als de gezondheidszorg, de bouw en orde en veiligheid en worden gegeven door mensen uit de praktijk: een huisarts, een timmerman, een advocaat of een politieman. De kinderen ontdekken de wereld om hen heen met bezoeken aan onder meer het Groene Hart Ziekenhuis, politie en brandweer, de rechtbank, de Tweede Kamer en allerlei bedrijven. Al doende vergroten ze zo hun algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen beter samenwerken, communiceren en presenteren.

Horizon verbreden
De Goudse Weekendschool richt zich op kinderen van 11 tot en met 13 jaar, die van huis uit minder kansen hebben om zich te ontwikkelen, maar wel gemotiveerd zijn om aan het programma mee te doen en zo hun horizon te verbreden. Het initiatief draait voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers en de steun van partners. Ook de gemeente Gouda draagt bij. Kinderen die willen meedoen of volwassenen die als vrijwilliger of betaalde kracht betrokken willen raken vinden meer informatie op de website van de school, www.goudseweekendschool.nl.

Advertisements

21-04-2022 12:40