Dames wielrennen: Het Kuota go-trex Select Team

Zaterdag 17 januari was de doop van het Kuota go-trex Select team dat bestaat uit 17 enthousiaste dames die verdeeld over de categorieën Jeugd, Nieuwelingen en Junioren in hun eigen kleuren aan de start verschijnen in de landelijke en internationale wedstrijden.

Anne de Ruiter uit Polsbroek, categorie 2e jaars Nieuweling Dames verteld dat ze ooit vanaf Oudewater heel hard naar huis was gefietst. “Mijn vader dacht dat ik hard kon fietsen. Ik was altijd erg fanatiek. Toen hebben mijn ouders een racefietsje gekocht en me bij een club aan gemeld, vanaf toen vond ik het gelijk leuk.”

Deze fanatieke dames volgen een uitgebreide agenda met begeleide trainingsmomenten en zullen op landelijke wedstrijden en op internationale toernooien als ploeg aanwezig zijn.
Iedere renster in dit team krijgt de gelegenheid om een maatwerk opleidingstraject te doorlopen dat bij categorie 7 begint en bij junior dame eindigt.

Advertisements

Waarom Julia Zwaan uit Bodegraven gekozen heeft voor het KUOTA GO-TREX Select team?
“Bij mijn eigen club kreeg ik niet de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen. Bij dit team kan ik rekenen op een heel professionele begeleiding. Het is fantastisch om met zoveel meiden samen te kunnen werken aan onze doelen”.

Julia Boschker uit Woerden, categorie Nieuweling Dames, heeft ook grote ambities: “In dit team wil ik mezelf goed van voren laten zien in de klassiekers en criteriums en vooral de koers hard maken! Daarnaast op de mountainbike m’n Nederlandse titel verdedigen en de rest van het seizoen knallen.”

De voorbereidingen om met dit team ook bij de Beloften te kunnen rijden zijn in volle voorbereiding. Eén van de dames die daar bij zou kunnen gaan rijden is Janneke van Doorn uit Leidsche Rijn, nu nog categorie Junior Dames: “De sfeer binnen het team is heel erg gezellig, alle meiden kunnen goed met elkaar opschieten en we zijn allemaal enorm gemotiveerd. Samen met de trainers en andere begeleiders wordt het een geweldig jaar!”