Corrie Verwaal neemt afscheid bij Filmhuis Gouda

Gouda – Corrie Verwaal neemt per 1 mei 2017 afscheid als directeur van Filmhuis Gouda, zij heeft dan bijna 18 jaar leiding gegeven aan het Filmhuis.

Onder haar bezielende leiding heeft het Filmhuis zich ontwikkeld tot een professioneel en bloeiend filmtheater met twee vaste krachten en ruim zeventig vrijwilligers. Het aantal bezoekers is sinds de aanstelling van Corrie gegroeid van 10.000 naar bijna 30.000 per jaar. Het aantal donateurs is in deze periode gestegen van 600 tot 2300 donateurs.

Architectuurfilmfestival
Het Filmhuis profileert zich niet alleen door vertoning van kwaliteitsfilms; de laatste jaren worden er ook regelmatig filmcursussen en inleidingen over films gegeven. Niet alleen filmliefhebbers maar ook scholen en maatschappelijke instellingen uit Gouda en de regio weten sinds de komst van Corrie steeds beter de weg te vinden naar het Filmhuis. Jaarlijkse hoogtepunten zijn onder meer het Cinekid jeugdfilmfestival in de herfstvakantie en het Architectuurfilmfestival, waar Corrie nadrukkelijk haar stempel op heeft gedrukt.

Advertisements