Computervragenuurtje 50-plussers van start

computer

Sinds begin juli is er op activiteitencentrum De Rotonde aan de Zuidhoef 138 in Gouda en wekelijks vragenuurtje voor oudere mensen die beter gebruik willen maken van hun computer. Ervaren docenten zijn steeds op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden.

“De eerste ervaringen zijn goed, al mag het wel wat drukker worden”, vertelt Simon de Vries. “Het grote voordeel van het vragenuurtje is dat wij uitgebreid de tijd nemen om mensen te adviseren. Onze bezoekers zijn mensen die niet zo computervaardig zijn als hun kinderen of kleinkinderen. Die vinden al gauw dat de oudere het na één keer vlug uitleggen allemaal moeten snappen. Zo werkt het niet. Wij hebben meer tijd en geduld en dat wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast kunnen mensen hun eigen computer, laptop of tablet meebrengen. Die sluiten wij aan op ons netwerk en dan kunnen de gebruikers zelf met hun eigen apparatuur aan de slag. Het is mooi om te zien dat oudere mensen via de computer bijvoorbeeld contacten met familieleden ver weg gaan onderhouden. Dan is werken met de computer vooral functioneel. Als het daarbij nodig is dat wij hen wijzen op bepaalde programma’s, die zo nodig voor hen installeren en hen helpen bij het ermee omgaan, dan helpen wij graag. Mensen kunnen zelf bepalen hoeveel de hulp hen waard is. Met de inkomsten ervan sparen we voor nieuwe eigen computers om nog meer mensen van dienst te kunnen zijn.”

Voor vragen over het spreekuur kan contact opgenomen worden met Simon de Vries, telefoon (0182) 51 05 19 en/of per email: Simon@visn.nl