Clubkampioenschappen bij TOOS

A gymnastics competitor on the balance beam.

Waddinxveen – Vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden. Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog drie bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen.
Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Advertisements

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:
Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 8 juni van 16.00 tot 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 en deel turnteam op zaterdag 9 juni van 12.30 tot 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8, middelbaar onderwijs en deel turnteam op zaterdag 9 juni van
15.00 tot 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de toestellen; balk, rekstok, vloer en grote trampoline. De recreanten jongens turnen op de toestellen; brug, ringen, sprong, vloer, rekstok en tumblingbaan. De selectieleden meisjes draaien op de toestellen; balk, vloer, brug ongelijk en sprong.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
01-06-2018 10:26