Cinema zwijgt onder druk van Schouwburg

Gouda – In Cinema Gouda heerst vanwege de coronamaatregelen al enige tijd stilte. Nu lijkt dat niet zo opzienbarend, nu alle Nederlandse bioscoopzalen dicht zijn, maar bij Cinema is het niet alleen omdat er geen films worden gedraaid. Bij hen is medewerkers opgedragen om vragen van de pers niet te beantwoorden en door te verwijzen naar Tineke Maas, de directeur van de Goudse Schouwburg. Die is echter onbereikbaar voor commentaar. Tineke Maas kwam afgelopen week nog in opspraak op LinkedIn omdat er vragen werden gesteld over haar salaris, dat om en nabij 120.000 euro per jaar bedraagt.

Zo blijft het gissen wat het plan van is van de Goudse bioscoop, als vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer mag worden geopend. De website van Cinema heeft weliswaar een speciale corona informatiepagina gekregen, maar die is sinds 23 maart niet meer geüpdatet.

Pathé: klaar voor heropening
Zoals velen wel weten krijgen de bioscopen vanaf 1 juni te maken met een beperkte heropening. Bioscoopreus Pathé maakte vandaag bekend dat zij er klaar voor zijn. Het betekent wel dat de hele maand juni een maximum geldt van 30 personen per zaal. Stoelen moeten vooraf worden gereserveerd en worden aangewezen door medewerkers. Verder zijn er onder meer diverse hygiëne maatregelen en wordt extra inlooptijd georganiseerd rond de draaitijden.

Advertisements

Stichting Schouwburgcomplex Gouda
Cinema Gouda wordt geëxploiteerd door de Stichting Schouwburgcomplex Gouda en heeft dezelfde directeur als de Goudse Schouwburg. Veel van de maatregelen die Pathé neemt zijn voor heropening vereist. Het is dus de verwachting dat ook Cinema Gouda hieraan zal willen voldoen. Na juni worden de maatregelen mogelijk verder versoepeld; mits Nederland het virus onder de duim houdt natuurlijk.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

13-05-2020 17:00