Chaos rondom nieuwe fietsenstalling Gouda

Gouda – De scholen zijn weer begonnen en dat is te merken ook. Dit mompelt een fietser die zijn fiets wil gaan stallen in de grote nieuwe fietsenstalling naast het station. ”Wat een rotzooi, fietsen door elkaar op het pad en sommige fietsen zijn vast gemaakt aan het rek waar je door heen moet lopen, bizar!”

Ondanks dat er ook een mogelijkheid is om je fiets te stallen op de bovenverdieping, vertikken fietsers om hun fiets netjes te stallen. ”Het is net een wasmachine vol met fietsen hierro” zegt de man geïrriteerd aan de redactie van deGouda. Vandaag namen wij een kijkje bij de fietsenstalling maar tot verbazing viel het vanochtend ‘wel mee’. Een groepje studenten lopen te vloeken omdat zij hun fietsen niet goed gestalt krijgen op de hoge stalling. Enkele fietsen zijn op het pad geparkeerd of helemaal voor of achter gaan.

Artikel gaat verder na de foto

Advertisements

Echter zijn er dagen dat het entreepoortje zodanig is verstoord met fietsen die op de grond liggen of tegen het entreepoortje zijn vast gemaakt. ”Ik stal mijn fiets hier elke dag en dat was in de vakantie ook zeker geen probleem, lekker ruim en er was niks aan de hand” vertelt de man. ”Het is zijn vast en zeker niet alleen scholieren die onbeschoft hun fietsen neer zetten maar het is wel de aanleiding van deze chaos.”

Waarschijnlijk vinden veel Gouwenaars het een drempel om fiets door de trap gleuf te sjouwen om daar hun fiets te stallen. Er is naast dat ook maar één mogelijkheid om je fiets naar boven te tillen. De andere trap is nog in maak en zal voorlopig ook nog niet klaar zijn. Waar normaal de fietsen stonden wordt nu aan gewerkt. De oude fietsenstalling is er ook niet meer waardoor iedereen genoodzaakt is om hun fiets te stallen op dezelfde plek.

Het duurt zeker nog tot het eerste kwartaal van 2022 totdat het stationsgebied volledig opgeknapt is.

01-09-2021 10:35