Waterpolo: BZ&PC wint lastige wedstrijd in Haarlem

Heren 1 van BZ&PC heeft afgelopen zaterdag met 11-13 van ZV Haerlem in Haarlem gewonnen. Deze zwaarbevochten winst heeft BZ vlak voor de winterstop weer de 2e plaats opgeleverd in het op een-na-hoogste niveau van Nederland.

De 1e periode bleek een doelpuntenfestijn te zijn, met mooie doelpunten van beide kanten door onder andere René Peek en Steffan Köhnke(ZV Haerlem) werd de stand beslist op 5-6 voor BZ. De 2e periode was daarentegen erg mager. Er werd geen enkel doelpunt meer gescoord voor de wisseling van helft.

De 3e periode zag weer een reeks ballen in het net vallen. Nadat BZ&PC een nette voorsprong wist te creëren van 4 doelpunten, kwam ZV Haerlem weer langszij met 4 snelle doelpunten van Dino Hoeven. Vlak voor het einde van de 3e periode wist BZ gelukkig op een kleine voorsprong te komen via Ton van Jaarsveld en Joey Schellingerhout.

Met een stand van 9-11 ging de spannende 4e periode van start. Met afwisselend doelpunten van beide kanten bleef de spanning erin tot vlak voor het einde van de wedstrijd. Met nog 1 minuut te spelen ging de verlossende bal erin na een mooie assist van Joost van der Burg en wist Rick Sandifort de 11-13 erin te tikken.

Na een weekend rust zal BZ&PC op 13 december weer het water in duiken tegen SVH uit Hillegersberg voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de Kuil om 20:30 zal BZ er alles aan doen om revanche te kunnen nemen na de uitschakeling voor de beker door SVH.