BZ&PC heren 1 verliest eerste competitieduel van 2015

De heren van BZ&PC hebben hun eerste competitiewedstrijd van 2015 tegen PSV met een teleurstellende nederlaag afgesloten. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel verloor in Eindhoven met 11-5.

De Bodegraafse waterpoloërs wisten aanvallend weinig kansen te creëren. Schoten uit de tweede lijn waren een eenvoudige prooi voor de doelman van PSV en de meeste man-meer situaties werden onzorgvuldig uitgespeeld of leiden tot geen schot.

PSV greep de offday van BZ&PC met beide handen aan en liep in de eerste periode uit naar een 4-1 voorsprong. Joey Schellingerhout zorgde voor de enige Bodegraafse treffer. De tweede periode gaven de bodegravers meer tegen gas, maar konden niet voorkomen dat PSV het gat van drie doelpunten vast hield. De eindstand van de tweede periode bedroeg een 6-3 achterstand.

Advertisements

Jorik ter Molen en Rob Peek zorgde met hun doelpunten nog voor een enigszins dragelijke achterstand van 9-5. De resterende minuten van de derde en vierde periode wist BZ&PC geen aanvallende situaties meer te creëren, waardoor PSV uit kon lopen naar een 11-5.

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag, staan de heren van BZ&PC op een vierde plaats. De volgende competitiewedstrijd zal 17 januari tegen LZ 1886 in Leiden gespeeld worden.