Waterpolo: BZ&PC heeft de promotiewedstrijden voor de Eredivisie weer in zicht

De heren van BZ&PC hebben belangrijke punten weten te pakken tegen hun directe concurrent SVH. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel won in Hillegersberg met 9-12.

In de eerste periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en wist SVH als eerste het net te vinden. De gelijkmaker van BZ&PC heeft niet lang op zich laten wachten, doormiddel van een strafworp wist Joey Schellingerhout BZ&PC weer op gelijke hoogte te brengen. Na de gelijkmaker namen de Bodegravers het initiatief over in de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een goal van Rob Peek, wat ook meteen de eindstand van de eerste periode op 1-2 voorsprong bracht.

In het tweede deel van de wedstrijd hadden de Bodegravers nog steeds het overwicht, maar wisten hun kansen niet te verzilveren. Echter wist SVH daar dankbaar gebruik van te maken en wisten terug te komen in de wedstrijd tot een 3-3 gelijkspel.

In de derde periode bleven de verhoudingen tussen beide ploegen gelijk. Door het fysieke spel wat beide ploegen speelden, waren de goals in het laatste deel van de wedstrijd schaars. Echter wist de Jorik ter Molen door goede afstandschoten wel te scoren en bracht BZ&PC op een comfortabele voorsprong van 5-8 te komen. In de heetst van de strijd wist Joost van den Burg in de laatste secondes van de derde periode BZ&PC nog op een 5-9 voorsprong te zetten.

Advertisements

Het laatste deel van de wedstrijd kon BZ&PC rustig uitspelen en wisten het gat van vier doelpunten vast te houden. Joey Schellingerhout wist door een fraai doelpunt BZ&PC nog op een 8-12 voorsprong te zetten. Maar Bodegravers wisten in de laatste seconden van de wedstrijd de deur niet dicht te houden wat de eindstand op een 9-12 winst voor BZ&PC bracht.

Door de winst van afgelopen zaterdag, staan de heren van BZ&PC op een vierde plaats met één punt achterstand op hun concurrenten ZV de Zaan en SVH. De volgende competitiewedstrijd belooft een waar spektakel te worden om de 2de plaats en zal 18 april thuis om half 9 tegen LZ 1886 in De Kuil gespeeld worden. De 2e plaats geeft recht op promotiewedstrijden zoals BZ&PC 2 jaar geleden ook speelde tegen AZC Alphen. Kortom: zorg dat je erbij bent!

bzpc heren