BZ&PC dames gaan als promovendus aan kop!

Op zaterdag 10 oktober stond de derde competitiewedstrijd tegen ZV Utrecht 1op het programma. Beiden ploegen uitkomend op het twee-na-hoogste niveau van Nederland draaien bovenin lekker mee. Een 5-11 overwinning op ZV Utrecht zorgde ervoor dat de Dames van BZ&PC zich herfstkampioen mogen noemen op doelsaldo. Een mooie opsteker voor het team onder leiding van Rob van Berkel dat zich dit jaar promovendus mag noemen.

BZ&PC Schoot fris uit de startblokken en het was Lotte Huisman die na 1 minuut de score opende voor BZ&PC. Daarna volgden doelpunten van Kim (2x), Suzan en Karen. Zo werd de eerste periode met een 0-5 voorsprong afgesloten.

Het tweede en derde part waren echter van een ander kaliber. Door de vele uitsluitingen en het missen van vele kansen stond de score na drie parten op 5-7. De angst sprong er toch wel een beetje in want het leek nog spannend te worden, maar door goed verdedigend werk en de sta in de weg Cissy Bon (keepster) werden mede dankzij nog 4 scores werden de 3 punten uit Utrecht mee naar Bodegraven genomen. De wedstrijd eindigde in 5-11 overwinning en gaat zo als koploper de herfststop in. Over 2 weken komen de Dames weer in actie dan spelen zij in de beker tegen buurvrouw GZC Donk 2 uitkomend in de reserve eredivisie. Dat beloofd na de uitschakeling van eerste klasser ENC Arnhem een zeer leuke wedstrijd te worden.

Advertisements