Burgerinitiatief Gouda zet zich in voor Kleiwegplein

Gouda – Het Kleiwegplein in Gouda heeft onlangs een opknapbeurt gekregen. Omwonenden maken zich sterk voor een ruimtelijk object op het plein dat de bestaande openbare verlichting vervangt. Dit object zou het plein meer allure geven, zo vinden de initiatiefnemers.

Het Kleiwegplein bevindt zich ten noorden van de Goudse binnenstad en heeft een belangrijke verkeersfunctie. Ook na een aantal verbeteringen heeft het plein een ongezellige uitstraling. Om hier verandering in te brengen stelt het wijkteak Nieuwe Park voor een ruimtelijk object aan het plein toe te voegen dat de bestaande openbare verlichting vervangt. “Door in het object elektronisch aangestuurde ledverlichting aan te brengen kan het verlichtingsprogramma worden aangepast”, stelt Onno Trim namens het wijkteam.

Ook over het ontwerp heeft Trim al nagedacht. “Vijf naar elkaar toegebogen taps toelopende lichtmasten in een ijle constructie uitgevoerd en in een lichte kleur, vormen het ruimtelijke object op het plein. Op drie meter boven het maaiveld kunnen lichtkranten worden bevestigd die het publiek informeren over diverse activiteiten en reclameboodschappen.”

Het wijkteam verwijst naar andere gemeenten waar ook bijzondere (licht)objecten worden toegepast in de openbare ruimte. “In Gouda kan dit ook!” Hoe? dat laat het wijkteam zien in onderstaande film. Inspiratie Award Het idee voor een lichtobject in Gouda is één van de inzendingen voor de Inspiratie Award 2017. Deze prijs wordt op 16 november uitgereikt tijdens het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht.

Bron: Ruimteenlicht.nl