Burgemeester Schoenmaker leest voor bij start Nationale Voorleesdagen

Van 21 t/m 31 januari worden weer de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen gehouden. Traditioneel worden deze dagen gestart middels het Nationaal Voorleesontbijt. Bekende en gezaghebbende persoonlijkheden lezen het Prentenboek van het Jaar Boer Boris gaat naar zee, door Ted van Lieshout & Philip Hopman voor. In de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek werd ook een Voorleesontbijt georganiseerd. Burgemeester Schoenmaker heeft de kleuterklas van basisschool Wereldwijs en enkele ouders en docenten, Boer Boris voorgelezen. Na afloop mochten de kinderen vragen stellen en met de burgemeester op de foto.
Voorlezen aan kinderen blijft belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en is vooral ook erg leuk. De Bibliotheek Gouda spant zich ieder jaar in om het (voor-)lezen te stimuleren. Daarom bieden we tijdens deze jaarlijkse campagne een uitgebreid programma aan. Op in totaal 35 kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, in alle vier de Kinderbibliotheken en in de Stadsbibliotheek wordt, in samenwerking met de VoorleesExpress, voorgelezen. Ieder jeugdlid dat zich tijdens de Voorleesdagen gratis inschrijft als lid van de Bibliotheek, krijgt (zo lang de voorraad strekt) een leuk vingerpoppetje van Boer Boris cadeau.
Op zondag 1 februari om 15:30 sluit de Bibliotheek Gouda de Nationale Voorleesdagen af met de poppentheatervoorstelling ‘Tante Theedoek gaat op reis’. Meer informatie en kaartverkoop op de website bibliotheekgouda.nl.