Boonstoppel Truckservice onderhoudt wagenpark Cyclus

Boonstoppel Truckservice uit Waddinxveen is tenminste tot 2018 de nieuwe partner van Cyclus uit Gouda voor de organisatie en technische uitvoering van service, onderhoud en reparatie aan de bedrijfswagens, inclusief de opbouwen en het materieel. Op 17 december tekenden algemeen directeur van Cyclus Leendert van Bloois en vestigingsmanager van Boonstoppel Truckservice Frans Hooft het contract. Hieraan ging een Europese aanbesteding vooraf waar naast prijs, social return en milieurendement belangrijke selectiecriteria waren.

Inzichtelijk en praktisch
Leendert van Bloois is verheugd met de nieuwe overeenkomst. “Belangrijke voordelen zijn dat er een vast onderhoudsbedrag per voertuig is vastgesteld. Dit geeft vooraf inzicht in de kosten. Daarnaast repareert Boonstoppel de inzamelvoertuigen in de avonduren en bij grote reparaties overdag regelen zij vervangend vervoer. Dit scheelt aanzienlijk in inhuurkosten voor Cyclus. Verder kan Cyclus meekijken in de online tool die Boonstoppel gebruikt voor het plannen en registreren van onderhoud. Zo weten wij precies wanneer, welk onderhoud gepland staat en uitgevoerd is”, aldus Van Bloois over het contract dat in 2018 en 2020 met twee jaar verlengd kan worden.

Milieurendement
Cyclus is publiek georiënteerd en privaat georganiseerd en houdt bij haar ondernemingsactiviteiten rekening met een goede balans tussen financieel en maatschappelijk rendement. Daarom waren social en milieurendement belangrijke criteria, waar Boonstoppel goed op scoorde. “Wij voeren actief beleid om milieudoelstellingen te realiseren. Het voorkomen van lucht-, water- en bodemvervuiling, het minimaliseren van afval én energiegebruik en het hergebruik van grondstoffen zijn voor ons hot items”, zegt Frans Hooft.

Advertisements

Sociaal rendement
Cyclus stelde ook als eis dat minimaal 5% van de contractwaarde wordt omgezet in social return, het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Boonstoppel geeft onder andere invulling aan social return door medewerkers met een arbeidshandicap aan boord te houden door ze een andere passende functie te bieden. Daarnaast is het bedrijf uit Waddinxveen leerbedrijf en hebben zij regelmatig stagiaires. Hooft tot slot: “Onze leermeester begeleidt leerlingen tot zelfstandig werkende monteurs.”