Bodegraven: Nieuw inleverpunt gebruikte kleding en huishoudtextiel

Voortaan kunnen inwoners van Bodegarven en omgeving hun oude kleding, schoenen en huishoudtextiel bij het nieuwe kledingdepot van Sam’s Kledingactie voor Mensen Nood brengen. Vaak wordt kleding weggegooid. Dat is erg jammer, want mensen in ontwikkelingslanden maken nog dankbaar gebruik van deze kleding. Bovendien wordt op deze manier het milieu gespaard doordat textiel niet in het afval verdwijnt. De opbrengst uit de ingezamelde kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Zo draagt u een steentje bij aan een betere wereld!

U kunt gedurende het hele jaar uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel inleveren bij vrijwilligers Peter en Hannie van Harskamp aan de Irenestraat 6 te Bodegraven. Is dit niet in uw buurt dan kunt u ook terecht bij vrijwilligers Michel en Wilma Kool aan de Ambachtshof 6 te Bodegraven.
Jaarlijks haalt Sam’s Kledingactie zo’n 3 miljoen kilo kleding op voor Cordaid Mensen in Nood.
Graag vragen wij uw aandacht voor een preventieproject van Cordaid in Bangladesh. Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Dankzij uw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met Caritas Bangladesh de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen. Help mee, doneer uw oude kleding aan Sam’s Kledingactie!

Wat kunt u inleveren:
Kleding, schoenen (samen gebonden) huishoudtextiel zoals lakens, dekens, gordijnen, kussenslopen, dekbedovertrekken en handdoeken (allen verpakt in gesloten plastic zakken).
Materialen die NIET kunnen worden ingenomen:
Knuffels – speelgoed – kussens – dekbedden – matrassen – vieze, natte of met olie besmeurde kleding/vodden – breigaren, bollen wol – vloerbedekking, matten en tapijt.

Advertisements

Kijk voor meer informatie over Sam’s Kledingactie of over de gesteunde projecten op www.samskledingactie.nl of bel: 073-687 10 60.