Bloemendaalse ouderen willen hun bushaltes terug

Gouda – Ouderen van de Woongroep Olivier van Noort maken zich boos over de verslechtering van de busverbinding in Bloemendaal na het opheffen van de bushaltes in de lijnen 1 en 4. Zij roepen gemeente en provincie opnieuw met klem op hieraan iets te doen. Het liefst willen zij dat de overheid Arriva dwingt de haltes weer terug te brengen.

“Openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk en beschikbaar, een definitie die in Gouda geweld wordt aangedaan”, schrijft A.A. Berkhout, voorzitter van de Woongroep Olivier van Noort. Door bushaltes op te heffen heeft busonderneming Arriva het openbaar vervoer voor ouderen in de wijk Bloemendaal minder toegankelijk gemaakt, vindt de woongroep. Omdat er bushaltes zijn verdwenen moeten de ouderen verder lopen en daar is niet iedereen toe in staat. Volgens Arriva kunnen zij ook gebruik maken van de Groene Hart Hopper die iedereen van deur tot deur vervoert.  Maar dat betekent volgens de woongroepvoorzitter een veel duurdere ritprijs en ongeregelde rittijden.

De ouderen doen een dringend beroep op provincie en gemeente op in actie te komen en ervoor te zorgen dat Arriva zijn taken naar behoren uitvoert.

Advertisements

Henk Krol
Al eerder vroegen de ouderen aandacht voor de opgeheven bushaltes. In februari sprak Henk Krol, lijsttrekker van 50PLUS, in Gouda met de ouderen. Hij deed dat samen met Willem Bakx, fractievoorzitter van 50PLUS in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en Ed de Lange, fractievoorzitter van Gouda’s 50+partij.

‘Ouderen de dupe’
De lokale Gouda’s 50+ partij heeft Arriva toen om opheldering gevraagd. Arriva stelde volgens De Lange dat door diverse haltes te sluiten, de lijnen korter, sneller en dus efficiënter worden gemaakt. “Het is toch schandelijk dat ouderen de dupe zijn van aanpassing van buslijnen om financieel-economische redenen. En laat Arriva zich nu niet verschuilen achter de provincie die over de concessies gaat. Zij hebben een eigen verantwoordelijkheid tegenover hun klanten”, zei Henk Krol.