Bieb Uitleenpunt Bloemendaal vanaf vandaag open

Het Uitleenpunt zal 5 dagen per week geopend zijn; van maandag t/m vrijdag van 10:00 – 19:00 uur. Volwassen leden zijn vanaf 15 december van harte welkom aan de Lekkenburg 2, vlakbij het winkelcentrum Bloemendaal.

In het Uitleenpunt Bloemendaal-Plaswijck zal een actuele en gevarieerde collectie beschikbaar zijn van ca. 2000 romans.
Alle andere materialen uit de collectie van de Bibliotheek Gouda, zoals jeugdboeken, non-fictie en films, kunnen na reservering in principe binnen 48 uur in het Uitleenpunt worden opgehaald.
Er zijn duidelijk gemarkeerde kasten voor teruggebrachte en gereserveerde materialen. Materialen die in een Uitleenpunt zijn geleend, kunnen ook bij de Stadsbibliotheek, bij het andere Uitleenpunt of bij een van de Kinderbibliotheken worden ingeleverd, en vice versa.
Het inleveren en uitlenen gaat via zelfservice, op vergelijkbare manier als in de Kinderbibliotheken en Stadsbibliotheek.

Medewerkers aanwezig
Alhoewel het Uitleenpunt uiteindelijk onbemand zal gaan draaien, zijn er in de eerste periode medewerkers van de Bibliotheek aanwezig om leden welkom te heten en daar waar nodig te assisteren. Daarnaast is het Uitleenpunt uitgerust met een telefoonverbinding waarmee direct contact met de Stadsbibliotheek kan worden gezocht.
Uitleenpunt Bloemendaal Plaswijck en Uitleenpunt Goverwelle
Het Uitleenpunt is een nieuwe naam voor een voorziening die al sinds 2011 bestaat in de wijk Goverwelle, maar die tot dusver aangeduid werd als de ‘Plug-In Bibliotheek’. Deze term bleek echter niet altijd even duidelijk en de opening van het Uitleenpunt Bloemendaal-Plaswijck is een goede gelegenheid om deze naamsverandering door te voeren.

Advertisements