Bibliotheek, Archief en Museum zoeken enthousiaste docenten

BAM is een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Gouda, het Streekarchief Midden-Holland (samen gehuisvest in de Chocoladefabriek) en Museum Gouda. BAM ontwikkelt educatieve projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs in Gouda en de regio, zoals het Moordspel en Goudazoekers. Voor het begeleiden van (school)groepen zoekt BAM enthousiaste mensen die het leuk vinden om met leerlingen te werken.
Het werk bestaat uit het begeleiden van lessen voor schoolgroepen, zowel van de basisschool als het middelbaar onderwijs. Soms wordt er ook les gegeven aan volwassenen. De lessen worden gegeven in museum, archief of bibliotheek en bestaan meestal uit het geven van een inleiding op het onderwerp en vervolgens het begeleiden van de activiteiten. Het meeste groepsbezoek is doordeweeks. Er zijn perioden dat er heel veel groepen komen, zoals in oktober, november en maart tot en met mei. Het aantal uren dat de BAM-docent per week werkt, is zeer variabel.
BAM zoekt docenten met de volgende eigenschappen:
Affiniteit met de doelgroep
Een onderwijs- of anderszins didactische achtergrond
Belangstelling voor geschiedenis en kunstgeschiedenis
Woonachtig in Gouda of directe omgeving
Goede beheersing van de Nederlandse taal
Enthousiasme
Flexibiliteit
Creativiteit
Representatief voorkomen

BAM-docenten krijgen een vrijwilligerscontract bij Museum Gouda en krijgen een onkostenvergoeding per keer. Stuur voor 30 november 2014 een CV en sollicitatiebrief naar educatie@samh.nl.
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Coretta Wijbrans (streekarchief, 0182-589812) of Marleen van Lanen (Museum Gouda, 0182-331014) of via educatie@samh.nl