Bewoners en ondernemers mozaïeken samen aan de CentrumSofa

Gouda – Voor het pleintje op de kruising van Turfmarkt en Kleiweg in Gouda gaan bewoners en ondernemers samen een bijzondere ontmoetingsplek creëren met een zgn. SocialSofa: een comfortabele zitgelegenheid met een fraaie vormgeving en een mooi uitzicht.

Een SocialSofa is een betonnen bank in de openbare ruimte. De bekleding met mozaïeksteentjes is speciaal voor deze plek ontworpen. Thema van de CentrumSofa is Gouds Plateel, de kunst van beschildering van aardewerk uit het begin van de 20e eeuw. De opvallende kleuren en motieven zullen voorbijgangers nieuwsgierig maken en uitnodigen om te gaan zitten.

Essentieel kenmerk van een SocialSofa is dat deze wordt gemozaïekt door vrijwilligers. Voor het werk aan de CentrumSofa worden bewoners en ondernemers van de binnenstad uitgenodigd – maar ook andere Gouwenaars zijn welkom. Het mozaïeken zal van medio juli tot en met oktober 2020 gaan gebeuren in een winkelpand aan de Kleiweg.

Advertisements

In deze tijd van corona gaan we sociaal samen zijn, maar wel fysiek afstand houden. Dat betekent met minder mensen tegelijk aan de Sofa werken. Desondanks wordt het gezellig, want je kunt ook op afstand toekijken en de mozaïekers aanmoedigen.

Geef je op via een mailtje aan Rob Schröder  robschroder2807@gmail.com of telefoneer 0653 750 654. Voor onderlinge contacten en afspraken hebben we (alleen) je mobiele telefoonnummer nodig.

Het CentrumSofa is een project van werkgroep Mooiere Binnenstad en ondernemersvereniging SOG. Het wordt mede gefinancierd door GoudApot en Rabobank Hollandse IJssel.

Deze motieven komen op de CentrumSofa

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

21-06-2020 13:00