Begunstigde organisaties gezocht voor Oranje Fonds Collecte in Zuid-Holland

In de week van Koningsdag organiseert het Oranje Fonds opnieuw een collecte in Zuid-Holland. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen. Na een eerste succesvolle test in 2014 zagen ook nu de eerste 38 Zuid-Hollandse organisaties hun kans alweer schoon. Van het bedrag dat de deelnemende organisaties ophalen, krijgen zij de helft. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Zuid-Holland. Aanmelden kan tot 31 maart via www.oranjefonds.nl/collecte en organisaties moeten er zo snel mogelijk bij zijn, want dan kunnen ze hun gewenste collectegebied reserveren.

Het Oranje Fonds merkt dat maatschappelijke organisaties steeds vaker zoeken naar manieren om extra geld te vinden voor hun bestaande activiteiten en al hun nieuwe plannen. Daarom start het nu de landelijke Oranje Fonds Collecte. De opbrengst kan worden besteed aan allerlei grote en kleine wensen. Denk aan een nieuw klimrek bij een speeltuinvereniging, een training voor nieuwe vrijwilligers, een duofiets voor ouderen uit een zorginstelling of een nieuw rolstoelpad in de buurtmoestuin.

De eerste organisaties zagen hun kans al schoon en meldden zich aan. Janneke Bakker van Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp vertelt: “Wij grijpen graag alle kansen aan om geld in te zamelen. Met de opbrengst willen we iets extra’s voor onze 350 vrijwilligers doen. Zij doen immers ook zo veel voor ons. Met de collecte van het Oranje Fonds mag je de helft houden, dus dat is een mooie bijdrage.” Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, vult aan: “Met onze collecte kunnen organisaties heel gemakkelijk extra geld verdienen. Zo maken we sociaal Nederland samen sterker.”

Advertisements

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.