Basketbal: DAMES BOUNCERS DOEN GOEDE ZAKEN

Om de nummer 1 positie te verstevigen moest Bouncers Dames 1 in Berkel Rodenrijs winnen van medeconcurrent Squirrels. In een harde wedstrijd waarbij Bouncers zich uiteindelijk niet uit het veld liet slaan, pakten de Bouncers dames de winst met 41-52. Daarmee nam Bouncers revanche voor de eerdere nederlaag thuis en staat de ploeg nu stevig op de eerste plaats. Wanneer de dames bij de les blijven kan het kampioenschap hen bijna niet meer ontgaan.

Heren 2 speelde tegen CobraNova 4 nogal wisselvallig en verloor met 42-66. Meisjes Onder 18 1 had vooral in de eerste helft geen afdoend antwoord op de aanval van het Delftse DAS 1, 51-71. De nieuwe indeling betekent voor Jongens Onder 16 2 beduidend meer tegenstand dan in de eerste helft van de competitie. Nu was Zoebas 1 met 45-103 te sterk. Meisjes Onder 16 1 pakte in Barendrecht met 29-59 een mooie overwinning op Binnenland. Jongens Onder 14 1 speelde in Houten een prima wedstrijd tegen Woodpeckers. Na een 26-29 voorsprong bij rust had het team in het derde kwart geen antwoord op het scoringsgeweld van Woodpeckers. In het vierde kwart kwam Bouncers nog sterk terug, maar was de winst uiteindelijk toch voor Woodpeckers, 74-61. Jongens Onder 14 3 speelde in de Mammoet een prima wedstrijd tegen Dunkinn en won zonder problemen met 70-36.

Bouncers Heren 2 kende met een 12-8 winst in het eerste kwart een goede start tegen het bezoekende CobraNova4 uit Voorburg. In het tweede kwart liet de thuisploeg het echter volledig afweten. Slechts 6 punten tegenover CobraNova 22 en daarmee een 18-30 voorsprong voor de Voorburgers bij rust. Het derde kwart ging met 15-17 gelijk op, maar stelden de bezoekers in het vierde kwart met 9-19 de zege veilig, 42-66.

Bouncers Meisjes Onder 18 ontving DAS 1 uit Delft en was het voor de thuisploeg in de eerste helft zoeken naar een afdoend antwoord op het aanvalsspel van de bezoeksters. Verdedigend was Bouncers niet scherp, maar ook aanvallend liet men het een beetje afweten en kon DAS uitlopen naar een 20-44 ruststand. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter in haar spel, maar was de winst in het vierde kwart met 19-8 echter niet voldoende voor de overwinning en wint DAS met 51-71.

Voor Jongens Onder 16 2 nog steeds geen winst. Na in de eerste helft van de competitie alles ruim te hebben gewonnen, moeten de jongens die nu een paar klassen hoger spelen stevig aan de bak. Ook vrijdagavond tegen Zoebas uit Zoetermeer. Uit had Bouncers maar met vier punten verschil verloren, maar in de Duikelaar konden de jongens alleen in het eerste kwart een beetje in de buurt van de bezoekers blijven, 14-18. Daarna kwam Bouncers er niet meer aan te pas en ging Zoebas met een ruime 45-103 overwinning terug naar Zoetermeer.

Overige uitslagen:

Bouncers Gemixt Onder 12 2 blijft het prima doen. Nu werd met 62-48 gewonnen van Leiderdorp en neemt de ploeg met acht punten uit vier wedstrijden de eerste plaats in. Gemixt Onder 12 3 kon het in Katwijk niet bolwerken tegen Grasshoppers en verloor met 50-39. Gemixt Onder 12 4 pakte ene mooie 51-27 overwinning op het bezoekende Leiderdorp. Gemixt Onder 10 1 toog naar Katwijk om daar de strijd aan te binden met Grasshoppers. Inzet de eerste plaats. Helaas waren de Katwijkertjes met 48-29 te sterk voor Bouncers. Gemixt Onder 10 2 ligt met de 45-24 winst op Cady 73 op koers voor het kampioenschap. Grootste concurrent is het Rijswijkse Lokomotief, waar de ploeg nog twee keer tegen moet spelen.