BAS wedstrijd Grafische Kunst geopend

BAS Grafiekprijs 2015
Meedoen kan tot 6 maart

Valentin Bakardjiev winnaar publieksprijs 2014

 

Advertisements

Voor de 10e keer organiseert Kunst.nl, een initiatief van Business Art Service, de succesvolle BAS Grafiekprijs, waarbij het winnende kunstwerk op kosten van Kunst.nl wordt geproduceerd. Beroepskunstenaars kunnen meedoen door uiterlijk 6 maart een nog niet uitgegeven grafisch kunstwerk in te leveren.

 

“Wij riepen in 2004 de BAS Grafiekprijs in het leven om de vervaardiging en ontwikkeling van ambachtelijke grafiek te stimuleren”, vertelt Berit van Dobbenburgh, directeur van Kunst.nl. “De werken worden beoordeeld op het gebruik van de techniek, authenticiteit en hun expressiekracht.” Volgens Van Dobbenburgh wordt het ambachtelijke element in de grafische kunst door kenners en liefhebbers herkend en gewaardeerd. Zij benadrukt: “Authenticiteit eist dat een werk iets bijzonders van de maker zelf bezit. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat het kunstwerk de toeschouwer raakt. Daarom krijgt het publiek de beslissende stem.”

 

Na de sluitingsdatum op 6 maart selecteert een onafhankelijke vakjury de tien beste kunstwerken. De vakjury bestaat, naast de juryvoorzitter, uit de winnaar van het voorgaande jaar, een klant van Kunst.nl, een grafisch kunstenaar, twee wisselende juryleden uit de museale wereld en een medewerker van de afdeling Collectie van Kunst.nl.

De tien beste werken worden van 3 t/m 26 april 2015 tentoongesteld bij Museum Gouda.

Een van deze geselecteerde prenten wordt uitgeroepen als winnaar van de juryprijs. Daarna bepaalt het publiek aan wie de publieksprijs uiteindelijk wordt toegekend.

De BAS Grafiekprijs wordt op zondag 19 april uitgereikt in het Museum Gouda.

 Voorwaarden deelname

Kunstenaars mogen één prent inzenden, uitgevoerd in een reproduceerbare, grafische techniek waarin de uiteindelijke oplage ook uitgevoerd wordt. Naast de groepsexpositie bij Museum Gouda, bekostigt Kunst.nl de vervaardiging van het winnende kunstwerk in een nader te bepalen oplage, de kunstenaar ontvangt een bedrag aan tekengeld en 5 E.A.’s voor eigen gebruik.

 

Voor alle informatie over deelname, zie www.kunst.nl.

 

Berit van Dobbenburgh: “We nodigen elke Nederlandse beroepskunstenaar van harte uit om mee te doen!”

 

Kunst.nl
Kunst.nl (een initiatief van Business Art Service), gevestigd in de watertoren van Raamsdonksveer, is de grootste kunstuitleen van Nederland en België. De organisatie is ruim 25 jaar gespecialiseerd in verhuur en verkoop van kunst en collectiebeheer voor bedrijven en instellingen. Vanuit de overtuiging dat kunst op de werkplek inspireert, motiveert en de uitstraling van organisaties versterkt, verzorgt Kunst.nl de kunst voor bijna 2.000 opdrachtgevers. Kunst.nl heeft een collectie van 55.000 kunstwerken.

 

www.kunst.nl