Auto te water tijdens politieachtervolging Gouda

Gouda – Een auto eindigde in het water na een politieachtervolging in Gouda afgelopen maandagnacht. De bestuurder wist op eigen kracht uit het water te komen en sloeg direct verder op de vlucht. De politie wist de man in te halen en snel daarna in de boeien te slaan.

Een patrouillerende politieauto reed maandagnacht rond 02.45 uur op de Sportlaan in Gouda. Uit tegenovergestelde richting reed een bestuurder met Volkswagen Golf de agenten tegemoet. De agenten besloten te keren en een controle op de bestuurder uit te voeren.
Toen de Volkswagenbestuurder doorkreeg dat de agenten voor hem keerden trapte hij het gaspedaal volledig in. Direct zette de agenten een achtervolging in. Doordat de bestuurder met een te hoge snelheid de Voorwillenseweg opreed raakte hij een boom en slipte, waardoor hij vervolgens het water in reed.

Mislukte vluchtpoging
De bestuurder deed nog een poging te vluchtten door zijn auto uit te klimmen maar al snel konden de Goudse politiemannen hem aanhouden. De bestuurder zal zich voor meerdere overtredingen moeten verantwoorden. Omdat er niet met zekerheid gesteld kon worden dat de man alleen in zijn auto zat kam de brandweer vervolgens ter plaatse. Na controle bleek de auto verder leeg te zijn. Er is niet bekend waarom de bestuurder er precies vandoor ging.