Antoniuscollege verwelkomt nieuwe brugklassers met nieuw logo

Gouda – Deze week heeft het Antoniuscollege Gouda een nieuw logo gelanceerd. Het oude logo paste niet meer in de huisstijl en uitstraling van de school en was aan vervanging toe. Ondanks dat de scholen een aantal weken dicht moesten, is achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe logo klaar te hebben op het moment dat de nieuwe brugklassers kennis komen maken.

Huisstijl
Een aantal jaar geleden is een groot deel van de huisstijl van het Antoniuscollege vernieuwd en is roze de herkenbare kleur van de school geworden. Dit is terug te zien op hun website, brochures, flyers, folders en andere uitingen. Het logo was achtergebleven en daar is nu actie op ondernomen. Met de komst van Antoniusmavo XL, kon een passend logo voor het Antoniuscollege niet achterblijven.

Identiteit
De ontwerper heeft de identiteit van de school verwerkt in de vormgeving van het logo: “Denkend aan zowel het uitdagende van de school, de grenzen opzoeken van wat er mogelijk is (letters tegen de randen van het kader) en het speelse van de leerlingen, heb ik het logo zo ontworpen dat het er toch stevig monumentaal uit ziet”. Rector Ank Brent licht toe: “Een school die leerroutes als TTO, Technasium en Breed aanbiedt met een gevarieerd cultuur- en talentprogramma dat garant staat voor ‘Bildung’, heeft een passend logo nodig. De ontwerper heeft dat met dit logo prachtig vertaald!

Advertisements

Timing
Rector Ank Brent: “We hebben bewust voor dit moment, na de schoolsluiting in verband met de Corona-richtlijnen, gekozen om het logo te lanceren, om zo een nieuwe stap in onderwijsland te markeren. De afgelopen periode heeft voor leerlingen en docenten de nieuwe wereld van hybride onderwijs geopend. De combi van persoonlijk en interactief met het aspect van zelfstandigheid in verwerkingsmogelijkheden. Dat past helemaal bij het Antonius: een uitdagende school voor leerlingen die in het leren grenzen wil onderzoeken en verleggen. Zo kunnen we de nieuwe brugklassers deze week in (een herkenbare huis)stijl verwelkomen en zwaaien we de geslaagde eindexamenleerlingen nog net met het oude logo uit”.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

23-06-2020 14:05