Anna van Popering(CU) neemt tijdelijk ontslag als raadslid

Anna van Popering-Kalkman, raadslid van de ChristenUnie, neemt met ingang van 9 maart 2015 tijdelijk ontslag als lid van de raad wegens zwangerschap en bevalling.
Dit is een noviteit in de Goudse gemeente politiek.
Het tijdelijk ontslag is de eerste wijziging in de samenstelling van de raad sinds het college in de zomer van vorig jaar is aangetreden.
Anna neemt ontslag voor een periode van 16 weken en zal dan automatisch weer raadslid worden. Ze hoeft niet opnieuw te worden benoemd.

Tijdelijk raadslid
Als tijdelijk opvolger zal het huidige burgerraadslid Thera de Haan-de Jong worden benoemd tot raadslid. Thera is werkzaam in de zorg en is als burgerraadslid actief in het sociaal domein. Ze zal als raadslid deze taak blijven uitvoeren.

Tijdelijk burgerraadslid CU
Stephan Meijers is door fractievoorzitter Theo Krins voorgedragen als burgerraadslid voor de duur van de benoeming van Thera de Haan als raadslid.

Advertisements

Stephan Meijers is 25 jaar oud en geboren en getogen in Gouda. In het dagelijks leven is hij bestuursrechtjurist. Hij is al enkele jaren actief in de politiek. Hij heeft ervaring op het gebied van de ruimtelijke ordening en is verder vooral geïnteresseerd in duurzaamheid en milieu. Hij zal zich samen met Christiaan Quik gaan inzetten voor deze onderwerpen.

Samen Sterk
Fractievoorzitter Theo Krins geeft aan blij te zijn dat Thera de Haan en Stephan Meijers bereid zijn om tijdelijk deze taken op zich te nemen. De fractie kan door deze invulling haar taken op een goede manier voortzetten.