Alle kinderen weer welkom bij KOKO Kinderopvang in Reeuwijk

Reeuwijk – Het is een dankbare taak, zorgen voor de kinderen van ouders met een vitaal beroep. Toch werden de andere kinderen ook gemist. Vanaf 11 mei mogen álle kinderen bij KOKO Kinderopvang in Reeuwijk weer naar de opvang. En daar kijkt iedereen enorm naar uit.

Bijzondere rol
De kinderopvang heeft in deze coronacrisis een bijzondere rol. Hoewel het kabinet op 15 maart sprak van een sluiting, hebben de meeste medewerkers bij KOKO Kinderopvang daar niet veel van gemerkt. Om te zorgen dat mensen in, bijvoorbeeld, de zorg, hun zo belangrijke werk konden doen, nam de organisatie de zorg voor de kinderen van deze ouders op zich. Het gaf een goed gevoel om er voor deze kinderen en ouders te kunnen zijn. Maar de kinderen die normaal gesproken ook naar de opvang kwamen, werden ook gemist. In spanning bekeek iedereen dan ook de persconferentie van 21 april. Goed nieuws: de kinderopvang mag ook weer open voor kinderen van ouders met niet vitale beroepen.

Ontwikkeld
En dus stond iedereen maandag in Reeuwijk weer voor alle kinderen klaar. Om die goede zorgen weer voor ieder kind te kunnen bieden. De medewerkers zijn benieuwd hoe de thuisgebleven kinderen zich de afgelopen tijd ontwikkeld hebben. Op pedagogisch gebied is er deze weken extra aandacht voor het wennen, emotionele veiligheid en het creëren van een prettige omgeving. Want de pedagogisch medewerkers weten dat niet ieder kind zich even makkelijk aanpast aan alle veranderingen. Dat wordt door hen vakkundig in goede banen geleid. Gelukkig zien de meeste kinderen er enorm naar uit om alle voor hen vertrouwde gezichten van het team en de eigen vriendjes en vriendinnetjes weer te zien.

Advertisements

Weer wennen
Er zijn extra pedagogische richtlijnen opgesteld, ook voor ouders, om de kinderen snel weer een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Daarnaast is er door alle locaties veel energie gestoken in een zo goed mogelijke aansluiting op het basisonderwijs, want voor de kinderen moet alles goed en soepel verlopen. Zij moeten vooral kunnen genieten van hun eerste dag op school en de kinderopvang. Om het voor de kinderen extra leuk te maken zijn er twee opstartboekjes ontwikkeld. Een versie voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar en een versie voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. In beide boekjes staan gepaste opstart(feest)activiteiten om snel te wennen en het ijs weer even te breken. Het centrale thema daarbij is: wat fijn dat we elkaar weer zien.

Feestelijke video
Samen met de kinderen is er ook een video gemaakt. Met een wave laten de kinderen en medewerkers zien dat zij heel blij zijn dat alles weer van start gaat. Deze vrolijke video gaat op 11 mei in première op social media.

Coronaproofactiviteiten
Wat doet een pedagogisch medewerker op afstand wanneer sommige kinderen nog niet naar de kinderopvang mogen komen? Op de website www.leukekinderactiviteiten.nl zijn de afgelopen maanden veel ‘corona-proofactiviteiten’ gedeeld. Een gratis inspiratiebron voor alle ouders en kinderen die op zoek zijn naar kinderenactiviteiten in deze periode. De activiteiten zijn naast leuk om te doen ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zo zijn we toch altijd dichtbij. 

Over KOKO Kinderopvang
KOKO Kinderopvang is dé lokale kinderopvangorganisatie in Vleuten – De Meern en heeft daarnaast locaties in Leidsche Rijn, Montfoort, Linschoten en Reeuwijk. KOKO is kinderopvang van deze tijd. In een veilige en warme omgeving krijgen kinderen de kans om op avontuur te gaan en spelenderwijs te leren. Buiten zijn en buitenspelen vinden we heel belangrijk. Vies worden mag. Want kinderen moeten vooral kind kunnen zijn. Met veel aandacht voor zelf ontdekken, bewegen en gezonde voeding bieden wij kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende plek om te leren zelfstandig en actief in het leven te staan.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

11-05-2020 15:40