Akabbouz wederom succesvol als bondscoach tijdens EK Taekwondo

Gouda – Bondscoach Naziem Akabbouz kan zijn geluk niet op na het winnen van 3 medailles op de Europese Kampioenschappen Taekwondo. Afgelopen week coachte de Gouwenaar het Nationale cadetten taekwondoteam naar 2 zilveren en 1 bronzen medaille in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Verleden jaar schreef het nationaal Taekwondo cadettenteam onder de bezielende leiding van de Gouwenaar ook al geschiedenis door de eerste medaille ooit voor Nederland op een cadetten taekwondokampioenschap te winnen. Dit jaar hebben ze dit resultaat zelfs overtroffen door driemaal het erepodium te betreden.

Op de 1e wedstrijddag behaalde Milan Molle uit Amersfoort brons na overwinningen op Andorra Spanje en Frankrijk.
Op de 3e wedstrijddag behaalde Nilla Brostrom uit Roelofarendsveen zilver na overwinningen op Ukraine, Andorra en Duitsland.
Op de 4e en laatste wedstrijddag behaalde Sasja van Wanrooij uit Heesch zilver na overwinningen op Zweden, Engeland en Servië. Na een aanvankelijke voorsprong werd de finale op het laatst net met 3-6 verloren van Griekenland.

Met deze medailles eindigde Team NL uiteindelijk op een gedeelde 11e plaats in het overall klassement van de 43 deelnemende landen.

“Dit is een waanzinnige prestatie van deze jongen groep sporters. De spelers hebben het afgelopen jaar laten zien, dat ze het verdienen om op dit grote toernooi te schitteren. Voor de jeugdige sporters, en voor mijzelf, is het EK een nieuwe ervaring in een nieuwe rol. Erg spannend maar voor ons allemaal leerzaam. Het team heeft in korte tijd grote stappen gezet. Ja, het is een jonge ploeg, maar deze jonge sporters zijn echt al waanzinnig goed. Er zit nog veel meer in en ik kijk nu al uit naar de volgende fase. We hebben dit jaar weer een geweldige prestatie geleverd en dat willen we volgend jaar absoluut weer doen. Daar gaan we in ieder geval voor. Hoe dan ook, ik heb ontzettend veel zin in de komende jaren “ aldus Naziem Akabbouz.