Activiteiten van de Hartstichting en Stoelyoga-Nederland

Gouda – Als Stoelyogadocente in Gouda, waar ik mag werken o.a. bij de I.S.V., Vereniging voor Aangepast Sporten, was ik meteen verkocht  toen ik werd gevraagd mee te doen aan de activiteiten op 13 Oktober. Dat is een jaarlijkse dag waarop diverse activiteiten worden uitgevoerd. Ik werd gevraagd om mee te doen omdat het onderzoek naar hart en vaatziekten verder moet gaan en dit veel geld kost.

Ik wilde meteen meedoen omdat er zoveel hartpatienten zijn waar de stress de oorzaak is van hartklachten. Ook omdat ik in mijn loopbaan al 27 jaar in Gouda Hatha-yoga docente ben in Praktijk Paracelsus  waar  veel mensen komen die  klachten door stress hebben  naast het feit dat yoga heerlijk gevonden wordt.

En omdat nog een groot aantal vrouwen niet weet dat de hartsymptomen bij vrouwen anders  kunnen zijn dan bij  mannen. Leuk is ook, dat toevallig TV dokter Krista Kortekaas voor de Goudse TV kortgeleden zo mooi en helder vertelde over  die andere  symptomen bij vrouwen en  hoe dat komt.

Advertisements

Je kunt dit terugzien op You Tube. Verder zijn er twee belangrijke boeken geschreven over het hart: “Het vrouwenhart”van Cardiologe

Janneke Wittekoek. Zij geeft adviezen om de zorg voor het vrouwenhart te vernieuwen en te verbeteren. Want, zo stelt zij,het vrouwenhart wordt mis-kend en zij heeft als missie het vrouwenhart op de kaart te zetten, zodat minder vrouwen zullen sterven aan hart en vaatziekten. Elke dag sterven 57 vrouwen aan die klachten, die vaak als overgangsklachten worden gezien.

Het andere boek is van Hella de Jonge, de vrouw van Freek de jonge die ook voor allerlei zaken op de barricaden staat.Het boek heet:”Hartschade”

Zij heeft  een hartaanval gekregen en wat ik zo mooi vind als Klassiek Homeopaat: zij gaat op zoek naar de oorzaak.

Waarom stoelyoga voor hartpatienten?
Omdat er zoveel voordelen aan verbonden zijn en ook de onderzoeken positief zijn naar de uitwerking van yoga op het gehele lichaam. Want yoga helpt bij het verminderen van hartkloppingen verlaagt de bloeddruk of verhooogt ze zo nodig. Het verlagen van cardiovasculaire en risicofactoren zoals cholesterolwaarden, stresshormonen en bloedsuiker. Het is laagdrempelig:je hoeft je niet te verkleden en kunt bijvoorbeeld je schoenen aanhouden. Dus ook op kantoor is het te doen.

Om de Hartstichting te steunen organiseer ik in mijn Praktijk Paracelsus op 13 Oktover om 11 uur een Stoelyogales.Toegangsprijs:5 euro. Die gaan naar de Hartstichtingen ik hoop dat u nog een extra bedrag erbij doet voor die Hartstichting.

Locatie: Westhaven 54,2801pm te Gouda.tel:0182-584053

Aanmelden bij Jantsje Dekker,liefst ruim tevoren,

want bij veel aanmeldingen moet ik een andere lokatie zoeken.

Tot gauw!
– Jantsje Dekker

www.paracelsusgouda.nl
www.evenementen.voordehartstichting.nl/team/hartstichting

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

07-10-2019 11:00