Liveblog: Kappers en basisscholen weer open

De ‘versoepelde’ maatregelen zijn dinsdag 5 mei door minister-president Mark Rutte voorgelegd. Zo mogen horeca weer wat meer bewegen met tafels op 1 juni en zijn kapperszaken vanaf vandaag weer open. Ook de basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf vandaag weer gedeeltelijk open.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 42.788
Aantal doden in Nederland: 5.456 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.343

 

Update 16:05 uur: De kinderburgemeester meldt dat er een ansichtkaart verspreid wordt voor basisschoolkinderen in Gouda. Hierop staat informatie over activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd.

Advertisements

Update 14:19 uur: Vandaag zijn er 36 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Daarnaast zijn er 161 nieuwe positief geteste mensen bijgekomen. Er zijn 16 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 42.788 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 13:40 uur: Wethouder Thierry van Vugt wenst alle kinderen veel plezier op de eerste schooldag.

Update 13:30 uur: Vandaag wordt een plan ingediend bij de gemeente Gouda om op de Lange Tiendeweg en de Spieringstraat te gebruiken van een grotere (met afstand) buiten terrassen. Hieronder maakte wij al vast een impressie van hoe dat er uit kan komen te zien.

Update 13:20 uur: In de wachtkamer van tandartsen in Gouda zijn voldoende maatregelen geregeld.


Update 10:15 uur: Jan Dijkgraaf schrijft al jaren columns op zijn website. Dit keer gaf hij het podium aan Ton Broekhuisen en kwam de directie van Savelberg aan de beurt in een blog.

 

Update 10:00 uur: De kappers zijn sinds vandaag weer open, maar alleen voor klanten zonder corona of verschijnselen hiervan en mensen die van tevoren reserveren. Hart van Nederland: Kappersbrancheorganisatie ANKO heeft een protocol opgesteld. Zo moeten salons er onder andere voor zorgen dat iedereen in de zaak anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Ook moet personeel minimaal één keer per uur en in ieder geval voor en na de behandeling de handen kunnen wassen.

 

11-05-2020 10:14