Do.24-09: Hommage aan Leo Vroman

Schrijfster Mirjam van Hengel ontleende de titel van haar roman ‘Hoe mooi alles’ aan een gedicht van de in Gouda geboren Leo Vroman, die in 2015 honderd jaar zou zijn geworden. Regisseur Léon van der Sanden bewerkte van Hengels dramatische en ontroerende verhaal tot een mooie hommage op het toneel.

Hoe mooi alles
Kees Hulst en Esther Scheldwacht spelen Vroman en zijn vrouw Tineke Sanders, die vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar worden. Leo komt in Indonesië in een Jappenkamp terecht. Hij overleeft dat ternauwernood, vooral dankzij zijn enorme liefde voor Tineke, van wie hij al die jaren niet weet of ze nog leeft. En andersom evenmin. Ze zien elkaar na zeven jaar terug en leven nog ruim 66 jaar in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde.

Première
Uiteraard gaat dit stuk in de geboortestad van Vroman in première; op zaterdag 26 september in een uitverkochte zaal van De Goudse Schouwburg. De voorstelling op vrijdag 25 september is eveneens uitverkocht, maar voor donderdag 24 september zijn nog kaarten beschikbaar. Boek snel!

Advertisements

Reserveren
Via de kassa aan de Boelekade 67, telefonisch via 0182-513 750 of online via www.goudseschouwburg.nl kunt u kaarten reserveren.